Tuesday, September 21, 2010

Syafakillah Ain~~

Assalamualaikum wbt…sahabat saya Nur Ain Syafiqah kini berada di hospital Kuantan..sakit ape, masih belum disahkan oleh doktor.. Asbab dimasukkan ke hospital, bermula ngn kaki beliau bengkak tiba2 tapi tak sakit..bila pergi ke klinik UTP, doktor ckp takde ubat dan mungkin ada kaitan dengan jangkitan kuman kat ginjal. Apapun ni cuma hipotesis awal doctor je. Doktor suh pegi hospital Batu Gajah. Dua hari kat hospital, doktor bgtau plak tak dpt detect sakit ape..Keputusan blood test sumer ok je..Pastu mak ayah beliau minta pindahkan beliau ke hospital di Kuantan, lebih dekat dengan rumah dia..Malangnya, nak kena tunggu doktor pakar plak..Dan benda ni ambil masa..Adakah kita kekurangan doktor pakar?? Ermm tetiba rasa nak tukar bidang plak..nak amik perubatan…boleh tolong raaamai orang..teringat lak cita2 saya dulu..nk jadi pakar pediatrik..hehe..Sahabat2 medic UIA, korang blaja la sungguh2..ramaikan doktor pakar kat Malaysia ni..hehe..yang blaja oversea plak jgn lupa diri..Balik Malaysia berkhidmat kat Malaysia..duit tajaan tu, duit rakyat Malaysia. Jadi laksanakanlah tanggungjawab anda.


Mohon sahabat2 yang baca entri ni doakan sahabat saya..Moga tiada apa yang serius berlaku kat beliau..Cepat2 sembuh ea Ain..Lain benor rasanya bila Ain xde..xde orang dah nk gaduh2 ngn kita..mcm pelik tak dengar suara Ain membebel..ye la Ain kan byk ckp..Kesian kat kita pegi kelas PCS sorang2…xde sape nk duduk ngn kita..waaa..Wani lak sorang2 je kat bilik tu…sape nk partner ngn shima masa lab CAED nnt..Budak2 Meche sume dah rindu kat Ain..haha. Kitaorg kan selalu berempat..tapi tinggal tiga je..jadi, ain kena sihat nak cukup kan jadi empat balik..huhu..Apapun, kami di sini sentiasa doakan Ain..

Wallahualam~~

3 comments:

Hatiku Bermunajat said...

doakan ain capat pulan ke UTP
dengan ceria

Kholah Afifah said...

insyaAllah...smg shbtmu diberi kesihatan kmbali..

nurilham7 said...

salam'alaik..
buat pengetahuan semua..
Alhamdulillah ain dah keluar hospital
dan dah sembuh..
terima kasih semua yg mendoakan ain!