Tuesday, April 12, 2011

~ Life Is a TEST~

Assalamualaikum wbt,


Allahu Rabbi...........lamenyer blog tak di update!

Momentum nak berblog macam dah hilang..adehh..wahai diri mengapa kau begitu malas nak update blog?Kesian kat orang yang nak baca blog ni..tiap kali buka je takde update(konon2 ada orang baca).


Minggu final exam nak dekat..macam biasa, semakin hampir dengan final exam, semakin bertimbun esemen dengan tests yang berderet2. Berikut buat tatapan mak ngan abah kat umah mengenai jadual Nur.Mohon doa dari mak dan abah buat anakmu ini...


12 Apr - Test 2 Health Safety Environment (HSE)

14 Apr - Quiz 9 Electrical Power & Machines (EPM)

- Presentation Case Study Intro to Management (ITM)

15 Apr - Submit Group Project ITM

- Quiz Engineering Thermodynamics II (Thermo)

18 Apr - Test 5 EPM

- Submit Group Project HSE

20 Apr - Test 2 Fluid Mechanics II (Fluid)

- Quiz 10 EPM

- Submit Mini Project Fluid

21 Apr - Test 2 ITM

22 Apr - Test 3 Thermo

25 Apr - Test 6 EPM

27 Apr - Submit Group Project Mechanics of Machines (MOM)

28 Apr - Presentation Group Project MOM

- Submit Duo Assigment ITM

- Test 2 MOM


30 Apr – 4 May - Study week

5 May – 15 May - Examination week


Begitulah kehidupan kita sebagai seorang pelajar. Bila kita bergelar pelajar, kita akan diuji dengan ujian assignments yang bertimbun, tests yang berlambak dan sebagainya. Sesungguhnya akademik merupakan salah satu juzuk perjuangan kita sebagai insan yang bergelar pelajar Muslim demi Islam tercinta . Nak tak nak, kita kena perform akademik supaya ia tak menjadi fitnah buat kita. Dalam sibuk kita nak perform jangan lupa hubungan kita dengan Allah kerana matlamat utama kita hanyalah MARDHATILLAH…Selamat bermujahadah buat diriku dan sahabat-sahabat. JIHAD AKADEMIK!



..::Ya, Allah aku nak SKOR::..



4 comments:

caliph said...

Wow best gila test berderet2 hehe, insyaAllah, guna kesempatan time exam ni utk lebih dekatkan diri pd Allah, it's like a stimulator for us, practice it in ur life, try not to skip dhuha as u can, tahajjud n amalan2 sunat, itu suma nak tunjukkan syukur kita pd Allah, dh mcm2 dia bg, kekuatan bljar pun dia bg. Alla da best Nur, moga Allah kuatkan kita juga, huhu...

Hatiku Bermunajat said...

akhirnye rumate..update jugak blog kamu (^^) All the best untuk semua test n quiz

intan.maisarah said...

selamat maju jaya sahabat..

rindu sangat pada kamu!

bintunQamar said...

wow.berderet! mantop la nur..hoho
insyaAllah, pray 4 the best!