Wednesday, February 24, 2010

Kelas BADAR..

Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah saya sekarang amik kelas bahasa Arab (atau Badar:Bahasa Arab Dasar) di UTP secara informal bukan di bawah UTP...tu la manusia masa blaja dulu tak hargai..bila dah takda ni baru nak terhegeh-hegeh cari.
kalau kat UIA dulu blaja bahasa Arab macam takde perasaan je...kalau bab nahu memang lemah sangat2...tak tau la nape otak saya ni lampi(lambat pick up) sgt. Ingat lagi..ustaz suke suh sorang2 jawab..pastu saya mula la duk kecoh tnya org jawapan siap2...tak pun b4 pegi kelas dah cari jawapan siap2 tiru buku senior..haha..kalo dulu Arab level 1 setakat dapat skor B je...pastu Alhamdulillah Arab level 2 up skit...B+...kui3 itu pun nk bangga...

Berbalik kepada kelas B.Arab kat UTP ni...kelas ni saya dapat tau dari sorang sahabat, Hanisah..kelas diadakan 2 minggu sekali hari Selasa dan Ahad malam...pengajar nya adalah seorang akhwat dari Indonesia...jadi kira kelas 2 in 1 la ni...kami blajar bahasa Arab ngan Bahasa Indonesia....jgn terkejut jika saya ngomong Indonesia campur2 Arab skit...haha

Kalau nak tau ustazah saya tu lulusan engineering...hebat tak hebat...bukan ajar subjek engineering tapi ajar Bahasa Arab...yuran kelas cuma RM10 je per sem...tu pun bukan yuran sebenarnya tapi duit kitab..kira ustazah ajar kami secara free...subhanallah.. moga Allah membalas kebaikan beliau..

ps:lepas ni kalo boleh saya nk amik course Bahasa Mandarin lak...insyaAllah..



5 comments:

ibnu ghazali said...

mantap..mOga istiqamah dlam perkaya i'lmu bahasa al-Quran

caliph said...

nur, kat uia ni ada kels mandarin n arab, bgus3 belajar bhsa arab..

nurilham7 said...

ct, u kan dah terer arab..poie la blaja bhsa mandarin plak..huhu

aya hidayah said...

rumet akk pun ambk kelas arab tu..kt foyer v5 kan?

aya hidayah said...
This comment has been removed by the author.