Tuesday, April 27, 2010

Tetamu Yang Diundang

*Perhatian..tulisan kali ini terdapat unsur2 peribadi lagi merepek dan saja2 ditulis untuk suka2 hati kerana jari jemari penulis terasa ingin menari2 di keyboard dengan girangnya secara tiba2..jadi xyah baca pun takpe..tak paksa tau..tapi nk buat mcm mana ate ngkome nk bace jugak..tak dapek den nak nolong..*


Assalamualaikum wbt....

Selalunya kalau nk bikin gempak mesti tulis tetamu yg tak diundangkan..tp nk buat mcm mana kalau tetamu ni mmg diundang pun..Baru2 ni, khamis lepas my sis, Cik Siti Wan Kembang(bukan nama sebenar) telah memulakan cuti semester nya dgn percutian 4 hari 3 malam di UTP..haha....Beliau kemari dihantar oleh Abah, Mak n Dzakwan n Adam ikut skali..They all were from Ipoh actually and on the way back they dropped my sis at UTP tp bukan lah akk saya dicampak dari kereta dan jatuh berguling guling..tp dia turun betul2 dari kereta tanpa terjatuh. Hati saya sungguh gumbira dapat jumpa mak, abah, dzakwan dan yg penting skali dapat jumpe Adam yang comel!!!Masa tu balik dari kelas gamelan yg terletak berhadapan ngn masjid n trus g masjid sbb dorang ada kat situ....dari jauh dah nmpk kakak saya lambai2 dengan lemah gemalai nya dan belakang dia mak n Adam..abah tak kuar lg kot dr masjid..bile Adam nmpk saya..Adam lari2 baby menuju ke saya sambil jerit2..Annur..Annur....(kebetulan sama la plak ngn nama msjd UTP..)..kepelatan Adam terserlah...waa saya dgn teramat suka tahap langit ke tujuh berlari ke arah Adam dan memeluk Adam...perghh rindunyerrr kat Adam..lepas tu baru g kat mak peluk cium mak..terlepas la kerinduan yg bersarang di hati ni...tak lama lepas tu abah lak kuar..g plak kat abah...tapi tetiba nmpk sorang dak kecik gaya rambut ala2 Abu Bakar Elah lari2 dtg kat saya..hahahha Dzakwan rupenye..adoyai pe plak ngn rambut dia ni..sapo yg kasi potong itu macam..b4 balik, Adam takmo salam saya..dia tahu kalo salam tu mksdnye saya tak ikut skali ngn dia..dia g tarik saya masuk kete..puas pujuk last2 baru dia salam..waaa cedey je bile kereta pergi meninggalkn perkarangan v4..sabo2 lagi baper mngu je nk balik rumah ni..



Jadi citer lak pasal tetamu sorang ni..asalnya planning nk bawa dia swimming kat tasik UTP..eh silap plak..kat swimming pool..tp hujan lak itu petang n sejuk.. kang dia sakit dada plak so cancel la...pastu esok nya, hari Sabtu cadangnya nak bawa dia g jalan2 sekitar UTP ni tp tak jadi gak...Allah ganti dgn perkara yg lagi best....hari jummat tu Aqidah "spongebob" bgtau yg dorang perlukan fasi utk program kat SMKA Sultan Azlan Shah utk keesokan harinya(Sabtu)...masa tu sy takde kat bilik sbb ada kelas...akk saya yg duk chatting ngn Aqidah..last2 dia ckp ngn Aqidah dia nk join skali jd fasi..so on je la..SMKASAS dokek jo ngn UTP. Esoknya Maziah amik kami n skali ngn Ika bw g SMKASAS...debar2 gak lama tak jadi fasi sejak masuk UTP n ni 2nd tyme jadi fasi utk budak skola agama...sampai2 je di perkarangan SMKASAS tu teringat lak kenangan masa jadi fasi kat SMKA Pedas..suasana skola lebih kurang..tp masa tu handle students PMR n kali ini students Form 4...mcm biasa la kalau sebelum2 ni..kalau kami sama2 jadi fasi mesti jadi tumpuan.adik2 mesti tny kami ni kembar ke?adik beradik ke?kekadang kami kelentong ckp kami kembar..kadang2 ckp kami ni bukan adik beradik..kebetulan je rupe sama..haha saje nk tgk reaksi budak2 ni...tp kami pun tak tau la betul ke kami ni rupe sgt..tp kalo ketinggian tu mmg beza la...saya tinggi cuma akk saya lagi tinggi..haha...syok dapat bersama2 ngn adik2 ni..dan paling saya bersyukur dapat cenderahati Buku "Indahnya Hidup Bersyariat" dari pihak sekolah utk fasilitator2...terharu betul..rasa mcm tak layak je dapat...berapa sgt lah saya sumbang utk adik2, tak sampai sehari pun bersama dgn adik2....terima kasih byk2 SMKASAS!


Program sampai Asar je, n lepas tu Cikgu Hanan, cikgu skola tu dgn baik hati nya tolong hantar kami balik UTP..ade gak ajak dia g Konsert Kembara Sufi kat UTP yg akan berlangsung malam tu...n kabo nyer dia dah beli tiket n akan bawa 15 students ngn dia malam tu...Alhmdulillah...balik2 tu rehat2 jap n lepas solat Maghrib siap2 g Kembara Sufi....tak larat plak nk citer pasal Kembara Sufi...tak de idea nk gambarkan KS ni...sebab mmg best woooo...perghh sore Azhan Atan mmg mantap woo..kalah Jamal Abdillah..1st tyme dgr dia nynyi sbb mmg tak penah tgk Akademi nasyid..siap leh main keyboard lg nynyi lagu Wali band...dan di selitkan element nasihat....Rabbani pun tak kurang hebat wpun pasti sume masih terasa kehilangan Ustaz Asri Ibrahim tetapi Rabbani tetap menyengat..cewah..dan akhir skali kumpulan Shoutul Harakah dari Indonesia yg lagu2 mereka berunsurkan perjuangan n menaikkan semangat...tak lupe jugak masa awal pembukaan..penonton disajikan dgn persembahan dari juara Pertandingan Nasyid antara IPT yg diadakan pd sebelah petang tu iaitu kumpulan Inspirasi dr UTP sendiri(lagu dorang memg best..esp lagu "Buat Yang Terleka")...dan seterusnya persembahan nasyid dari Anak2 Yatim(tak ingt dr mana)...lagu dorang sayu je..rasa nk nangis lak dgr....


Apa2pun Alhamdulillah masa akak saya kat sini terisi dgn perkara bermanfaat..k la malas dah nak tulis..nk tido dah ni..walaupun tulisan kali ni agak byk merepek..moga ada sedikit manfaat..kalo tak dapat sikit...byk pun jadilah...haha..


wassalam...


Galeri



Adamku yg comel..

Buku yg kami dapat dr pihak skolah..

Masa modul Seni Bina Islam..kalo nk tahu binaan ni
mampu menampung 3 ketul batu bata..tahniah2 kumpulan muslimat menang..hik3

My housemate n rumet..
from left:Ain, Wani n Nadya

Inspirasi atau dalam bahasa Arab nye "Ilham"..nama den tu..haha

Azhan Atan main keyboard

Kumpulan Rabbani



Kalau nk tgk gambar Konsert Kembara Sufi yg lebih jelas lg boleh tgk di sini.